Založ si blog

Na Slovensku doznieva teoretický socializmus.

Neviem, či to vnímam len ja, ale jasne vidieť, že inšpirácia minulosťou a systémom, ktorý tu bol slabne, a to nie len u nás, ale aj v Čechách. S tým logicky prichádzajú možnosti pre fanatických extrémistov v politike, ktorí budú schopní za peniaze spraviť čokoľvek, ako to môžeme pozorovať na Ukrajine v tom najhoršom štádiu, teda občianskej vojne. Stimulom pre to je samozrejme stále platný nepriateľ národov slovanských, a tým sú cudzie a súkromné zapredané médiá u nás a ich politika broadcasterov, ktorá je precízne premyslená do posledného detailu tak, aby oklamali mozog človeka.

Teoretický socializmus je myslený tak, že sociálne frázy politikov z vládnucej strany ( aj pravicových) sú používané na navodenie atmosféry sociálnej pomoci či socializmu pomocou pár zmien v zákonoch, ktoré síce globálne a systémovo nič neriešia, ale účel populizmu spĺňajú. Ďalej teoretický socializmus funguje, resp. fungoval najmä v myslení politikov aj ľudí, ktorím je naďalej vzorom komunizmus a socializmus, ale s tým extrémnym rozdielom, že k praktickým krokom sa nikdy nevedia prepracovať, a preto len balansujú na hrane ťaženia z rétorického umenia a dávajú si pozor, aby naivní voliči nič nespozorovali. najmä to, čo si naozaj myslia o nich a o ich vzťahu k sociálnej spravodlivosti, ktorá je väčšine na smiech a ešte viac pravicovým politikom. Ale čo je podstatné, čo som tým chcel povedať, tým doznievaním teoretického socializmu je fakt, že vďaka tomuto vývoju tu bube o dva roky vládnuť zlepenec SDKU, KDH, SIETE a šovinistických maďarských strán, a tie predajú a zapredajú všetko, čo tu ešte zostalo.

V štádiu, keď spoločnosť a jednotlivec stratil svoju hodnotu a cenu, je cesta na základe volieb nemožná, a oni to vedia, ak budú udržiavať svoj program a mediálnu sugesciu pomocou neumeleckých a neaktuálnych seriálov, správ,  ktoré konzervujú problémy ľudí a nijako ich neriešia, a celkovo svojim štýlom, obsahom a formou; názorovo ich udržia v medziach pre nich potrebných, teda neuvedomelých a klamaných.

Ďalší fenomén, málo povšimnutý je, že socializmus existuje na regionálnych úrovniach v niektorých mestách a obciach, Tak tomu je naprílad v Senci, kde slabo finančne zabezpečené rodíny s deťmi dostávajú v školách zadarmo školské potreby či obedy. Taktiež aj ľudia bez strechy nad hlavou dostanú možnosť sociálneho prístrešku či bytu. Senec je najbohatšie mesto na Slovensku najmä vďaka sieti skladových hál pri diaľnici, odkiaľ sa tovar. poväčšinou zahraničný skladuje a zároveň dislokuje po celom západnom Slovensku. Mestu platia nemalé peniaze, no brigádnikom platia cez sprostredkovateľské agentúry, na ktoré všetci brigádnici brutálne nadávajú len okolo 1. 80 čistého na hodinu, čo je hanbou tejto vlády a aj všetkých po roku 89, To som povedal aj redaktorke Jojky, ale v správach vystrihli vetu “ aj všetkých po roku 89:“, ako to už býva zvykom.

Gigantický ohňostroj na Seneckom lete je tiež platený z týchto peňazí ako aj všetky akcie pre deti, pre mládež, športové akcie a podobne. No, všetkým týmto činom a akciám chýba duša a úprimnosť, je to robené, tak mi to pripadá, ako nasilu, len v rámci získavania si sympatií ľudí a nie preto, že ozaj chcú, aby ľudia boli šťastní a žili bez strachu v istotách.

Jedna vec je pomoc ľuďom a druhá je paradox, že to robia podnikatelia, teda poslanci, prevažne pravicoví. Vypadá to ako populizmus a asi to aj populizmus bude. Snažia sa zapáčiť ľuďom len preto, aby ich nabudúce opäť volili alebo aspoň im podobných, a darí sa im na 99 %.

Vláda to má ale o niečo ťažie a aj ostatné strany pravicové, pretože sú napojení na diktát Bruselu a robia len to, čo im dovolí a čo si obhája. Regionálni politici a poslanci, či primátori a starostovia sú skôr napojení na ekonomické práčky peňazí, mafiu a VÚC. Česť výnimkam, ale tu už musím končiť, lebo ďalej písať o tom podrobnejšie je v dnešnej dobe kapitalizmu nebezpečnejšie ako v dobe socializmu písať proti sociálnej spravodlivosti platenými disidentmi zo západu, ktorí to všetko pokazili a kazia aj naďalej.

Navyše Slovensko, Poľsko a Česko by boli po Juhoslávii a Ukrajine na rade, ak by sme neboli v NATO  a v štruktúrach EÚ. Je to paradox, ale je to proste tak, i keď do budúcnosti nám to neprinesie nič pozitívne, a za tento vstup do týchto nadradených štruktúr veľmi draho zaplatíme a platíme už teraz: predaj našej zeme cudzincom, pripravovaná krádež našej vody zahraničnými korporáciami. privatízácia posledných podnikov štátnych a iné.

 

Prajem ozaj pekné prázdniny mládeži, deťom a hlavne veľa zdravia, pohody a menej politiky aspoň na túto krátku dobu.

Herci-politici, prečo šírite nenávisť?

13.10.2023

Je až tragikomické sledovať aktivitu niektorých hercov-politikov, ktorí si zrejme pomýlili svoje povolanie a zneužívajú svoju popularitu na šírenie vlastných subjektívnych, a do veľkej miery zaujatých názorov na ľudí, ktorí na rozdiel od nich majú mandát od tohto národa, vážení herci a herečky, aby reprezentovali tento národ. Vy nemáte žiadne morálne právo, aby ste [...]

Hlas vypočul hlas národa. Dokedy?

08.10.2023

Je až do popukania ako liberálne až miestami profašis.tické médiá teraz vyťahujú všetkých kostlivcov zo skríň, aby vyjadrili svoju nenávisť, zaslepenosť a upevnili svoju protinárodnú pozíciu a aby zastrašili občanov, ktorí sa rozhodli demokraticky a slobodne voliť podľa, viacmenej, svojej vôle a nenechali ich pokojne spať. Čo sa to vlastne dnes teda deje? Celá tá [...]

Kde sa dvaja bijú, tretí zvíťazí.

15.09.2023

Nech už voľby dopadnú ako chcú, isté je, že aj navzdory pokrivenému obrazu života cez médiá ľudia stratili takmer štyri roky života; šancu byť si bližší a prežiť šťastnejší, plnohodnotnejší a čestnejší život. Či už v rodine, v práci alebo medzi známymi a priateľmi. Vojna na Ukrajine u nás spúšťa oveľa väčšiu interakciu ako si vôbec myslíme. I keď si [...]

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.