Založ si blog

Na Slovensku sa rozbieha systém nútených prác.

Na Slovensku sa podľa prijatého antihumánneho, nedemokratického a protiústavného zákona zavádzajú nútené práce pre ľudí, ktorým tento systém nevie nájsť slušnú prácu. Teraz v júli tento zákon začína vstupovať do praxe a mnohí ľudia sa nestačia diviť ponižujúcim podmienkam a absolútnej absencii zdravého rozumu pri prideľovaní prác jednotlivým uchádzačom o zamestnanie či ľuďom v hmotnej núdzi. Zákon totižto vôbec nediferencuje ľudí podľa dosiahnutého vzdelania a hádže všetkých do jedného vreca, čo nemá obdobu v modernej spoločnosti a vytvára tak podmienky pre spoločnosť bez akýchkoľvek morálnych hodnôt. Ten, ktorý má ZŠ robí to isté ako ten, ktorý poctivo študoval VŠ a má aj titul. Áno, ľavicová vláda, akože ľavicová, si vôbec neváži inteligenciu, čo je ďalší dôkaz toho, že táto vláda, ako aj všetky pred ňou sú vlády antiľudové a nepokrokové.

Ja som napríklad pritom sám na vlastné náklady sadil stromčeky v Senci v parkoch aj v extraviláne. Taktiež som na jar zbieral sám odpadky pri jazerách, pretože Slováci sú neuveriteľne neporiadni a zanechávajú za sebou priam smetiská, aj na kultúrnych podujatiach či v prírode. Dával som aj návrh poslancom, aby zorganizovali jarné čistenie, ale nijaký sa k tomu nemal.

Za socializmu tu boli nútené práce, áno, v 40. a 50. rokoch po nástupe socializmu, ale v rámci budovania republiky a hospodárstva zničeného vojnou. Vtedy to malo oveľa širší význam a ľudia pracovali na brigádach radi a s nadšením, čo je dnes nepochopiteľné, ale tak to naozaj bolo, aj keď sa nad tým mnohí dnes pousmejú, lebo nechápu empatiu doby. Vtedy sme robili pre seba, nie pre cudzích otrokárov a pre zisky pár bohatých ujov.

Je absolútne hrôzostrašné populistické gesto tejto organizovanej podriadenej mafie západným oligarchom v parlamente, ktorá si myslí, že takto zvýši pokrok a zvýši úroveň občanov, či nebodaj zamestnanosť. Nie, je to len nástroj ponižovania, tak isto ako aj v Rakúsko – Uhorsku boli pánske, tak teraz tu máme na občanov nízke platy a pre tých, ktorí nemajú to šťastie slušne pracovať bič vo forme nútených prác „takmer „zadarmo“. I keď akože nikto nikoho nenúti, ale ak odmietne, tak zomrie človek od hladu, lebo mu vezmú aj tú almužnu. Každý uchádzač o zamestnanie musí odpracovať 32 hodín mesačne. Nie je to síce veľa, ale toto je len začiatok fašistických „opatrení“ vlády. Podobný návrh tu bol aj v minulosti, len vtedy to bolo na základe logickosti a hierarchizované podľa vzdelania, teda vysokoškoláci mali práce, ktoré boli adekvátne ich vzdelaniu: admistratíva, školstvo, veda, ale táto vláda si povedala, že vzdelanie je pre nich bezcenná záležitosť.

Zaujímavé je, a to sa aj stalo, že VŠ vzdelanému človeku Róm (zamestnanec) na Úrade práce dáva pokyny, aby šiel pracovať k starým ľuďom a prebaloval ich s ironickým úškľabkom na ksichte. Nie som rasista, to nie, poznám Rómov lepších ako nerómov, ale výnimky stále pribúdajú.

Toto je pokrok na Slovensku, realita.

Taktiež aj niektoré bezcharakterné hyeny pracujúce na mestských úradoch, ktoré sa vyžívajú a čakajú na chvíľky, kedy budú môcť slušných ľudí alebo nesúhlasiacich s týmto systémom, kvôli čomu im ani nedávajú prácu, aby ich mohli ponižovať. Je to ich celoživotný cieľ a majú z toho nesmiernu radosť, To by ste ale museli vidieť na vlasnté oči, tie bezchrbtové prežraté obludy, ktoré živí štát pre tieto slastné chvíľky. Mňa osobne nechcú zamestnať ani zdieracké agentúry, zarábajúce na ľuďoch, ktorým prideľujú chvíľkové brigády podľa potreby imperátorských firiem na Slovensku, Zamestnankyne týchto agentúr sú pritom veľmi oddané svojim zamestnávateľom a radi sa správajú nadradene, napr. ja som odmietol pracovať za 1. 80 na hodinu v istej firme a potom ma nechceli už zaregistrovať a dávať mi ponuky na brigády nikde s odvôvodnením, že „oni majú radi spoľahlivých ľudí, a ja som nespoľahlivý“, tak som im odpovedal, že ja som spoľahlivý, ale nie otrok.

Zákon, ktorý táto vláda zaviedla, týka sa platenia zdravotného agentúrami ako Nosluš a podobne je im úplne na smiech, pretože cenu práce znížili presne o to, čo platia za zdravotné pre zamestancov a vláda na to kašle. Že by sa im ekonomické korporácie vyhrážali? Asi tak nejako.

V Nemecku pritom občan v hmotnej núdzi dostane 800 eur na mesiac a u nás znížili aj z tých 62. 50 na 61. 30. Je to smiešna almužna, aj napriek tomu robia niektorí z toho kovbojku. Navyše, ak si zarobíte na brigáde určitú sumu poctivo prácou do výšky podpory, tak vám strhnú asi 90 % z tej podpory, teda vy pracujete vlastne zadarmo pre niekoho, a ak prekročíte dávku v hmotnej núdzi, ak si zarobíte viac ako tých 61 eur v čistom, tak vám podporu nedajú vôbec samozrejme. Sú to neuveriteľné neférové kapitalisticko – totalitárne kúsky, čo táto vláda predvádza, ale tak to je u ľudí, obetí tohto špinavého systému peňazí a mafie na všetkých stupňoch v štáte, či už v podnikoch alebo vo vláde. V tom, v čom som študoval mi pritom nikde tu v okolí prácu dať nechcú, všade mi len odvrknú, že majú plný stav, a keď sľúbia, tak si to záhadne rozmyslia a dostane sa tam na miesto mňa vždy niekto ich známy alebo nijako inak spoločensky postavený. A ak sa voľakde náhodou zamestnám a začne sa mi to tam páčiť, hneď to vyššie kádre začnú kaziť a rozdeľovať pracovný tím, čo skončí mojim vyhadzovom, pritom prácu si robím vždy poriadne.

Takže na Slovensku dnes už si môžu žiť v istotách v prvom rade organizované zločinecké skupiny, ktoré polícia nijako nerieši, skôr s nimi spolupracuje, ako som počul z úst rôznych ľudí alebo Vietnamci, cudzinci, celebrity a povoľní ľudia tomuto systému. Slováci patrioti alebo tí, ktorí sa snažia o sociálne spravodlivú spoločnosť to majú sakra ťažké, no najhoršie je na tom to, ako dokážu peniaze štvať ľudí proti sebe.

Čo tak zmeniť tento systém? Či aj Vás baví sa prizerať týmto krivdám? A nejde určite len o mňa!!! Sú tu tisíce obetí tejto nechutnej špinavej hry ľuďí, ktorí ovládajú Vás aj nás peniazmi, pritom ostatným hádžu len ohlodané kosti. Kam sa vytráca duch a láska našej spoločnosti?

Herci-politici, prečo šírite nenávisť?

13.10.2023

Je až tragikomické sledovať aktivitu niektorých hercov-politikov, ktorí si zrejme pomýlili svoje povolanie a zneužívajú svoju popularitu na šírenie vlastných subjektívnych, a do veľkej miery zaujatých názorov na ľudí, ktorí na rozdiel od nich majú mandát od tohto národa, vážení herci a herečky, aby reprezentovali tento národ. Vy nemáte žiadne morálne právo, aby ste [...]

Hlas vypočul hlas národa. Dokedy?

08.10.2023

Je až do popukania ako liberálne až miestami profašis.tické médiá teraz vyťahujú všetkých kostlivcov zo skríň, aby vyjadrili svoju nenávisť, zaslepenosť a upevnili svoju protinárodnú pozíciu a aby zastrašili občanov, ktorí sa rozhodli demokraticky a slobodne voliť podľa, viacmenej, svojej vôle a nenechali ich pokojne spať. Čo sa to vlastne dnes teda deje? Celá tá [...]

Kde sa dvaja bijú, tretí zvíťazí.

15.09.2023

Nech už voľby dopadnú ako chcú, isté je, že aj navzdory pokrivenému obrazu života cez médiá ľudia stratili takmer štyri roky života; šancu byť si bližší a prežiť šťastnejší, plnohodnotnejší a čestnejší život. Či už v rodine, v práci alebo medzi známymi a priateľmi. Vojna na Ukrajine u nás spúšťa oveľa väčšiu interakciu ako si vôbec myslíme. I keď si [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.