Založ si blog

SNP 2. Alebo znásilňované mŕtvoly z bojov za rovnoprávnosť Slovanov.

 

 

Je tu očakávaný sviatok SNP, jeho okrúhle výročie, na ktoré sa aj niektorí komunisti, najmä mladí pripravovali už aj roky dopredu. Nebudem riešiť ich status primárnosti, v rámci rozdeľovania sa nielen mladých komunistov na rôzne malé frakcie, pretože to nemá zmysel, tak isto ako aj oslavovanie SNP vo veľkom rôznymi politikmi, ktorí hrubo zavádzajú a priživujú sa na tomto významnom národnom odpore voči nadvláde fašistického Nemecka v 40-tich rokoch minulého storočia v Slovenskom štáte počas 2. svetovej vojny, ktorá sa dotkla Slovákov asi tak, ako dnes fašistické besnenie západom platených a podporovaných pučistov a zaslepených fanatikov s vymytými mozgami západnými štváčskymi médiami, ktoré Ukrajincom hučia do hláv od rána do večera.

Na Ukrajine sa vraždia a nenávida medzi sebou kvôli podobným veciam, ale v úplne inom štádiu, teda v pomalom ovládaní štátov strednej Európy a pripravovanou asimiláciou ako kultúrnou, tak aj štátoprávnou do západnej civilizácii, ktorá si osobuje stále a opäť právo na vyššiu rasu a ktorá rozdeľuje ľudí na menejcenných a nadradených. Viď platy v EÚ  na západe a u nás, rozdielne dotácie. Niet čo viac k týmto základným rozdielom dodať.

Na SNP a boji najmä komunistov, národovcov proti profašistom, ľudákom a fašistom u nás sa dnes, ako som už spomínal priživujú asi všetci, a samozrejme majú na to svoje vysvetlenie. I keď po vojne sme sa stali súčasťou ČSR na čele s Benešom, ktorý sa ukrýval v Londýne, bolo mimoriadne dôležité, že Beneš pochopil, že v rámci kapitalizmu by sme sa ocitli opäť pod nadvládou Západu a preto návrhy tedajších lídrov volieb, komunistov, prijal a vo februári mohol začať nový vek modernej spoločnosti, ktorá bola svojprávna a nezávislá od západných machinácií, najmä v ekonomike. ZSSR nás síce usmerňovalo v politike, ale ako som už naznačil v mojich starších článkoch, nebolo to na škodu veci. Niektorí si to samozrejme nemyslia, je to ich právo a ja im ho neberiem, iba upozorňujem na niektoré dôležité fakty, ktoré smerujú k tomu, že Západ mal vždy nábeh nás ničiť a využívať, čo sa deje vlastne aj dnes, a táto doba a systém nerovnoprávnosti, demagógií a lží je toho len jasným dôkazom! ZSSR nám pomáhalo ekonomicky a nevlastnilo žiadny podnik na území našej republiky, všetko patrilo národu a štátu.

Slováci sú národom dobrých ľudí, ale máme tú zlú vlastnosť, že dobro chápeme priveľmi osobne a privátne, čo vyúsťuje v sebeckosť, závisť a nevraživosť, neempatickosť voči ostatným a často sa stáva, že sa necháme zapredať bez zodpovednosti za dôsledky.

 

 

Túto báseň som napísal pár dní pred začiatkom najmohutnejších demonštrácií na Slovensku po 89. roku, pred „Gorilou“. Inšpirovali ma k tomu skvelí ľudia na diskusných fórach, ktorí naozaj zanietene burcovali ľudí, aby sa postavili tejto mafianizácii spoločnosti, demagogickým médiám, teda zlému systému. Bohužiaľ výsledky neboli ohromujúce, ale Slováci sa dokázali zmobilizovať a ukázať svetu a aj sami sebe, že sú medzi nami aj zodpovední ľudia.

 

Na záver len dodám na margo vysielaných programov na RTVS  so súvisiacou problematikou SNP ako sú seriály a dokumenty, ktoré už skoro nikto nepozerá, lebo sme naučení na podpriemer, pričom v Čechách aj inscenácie niektoré vysielajú na 1. u nás aj tie najlepšie slovenské počiny dávajú hanebne na Dvojke, že: „buďme radi, že sa na to môžeme pozerať len v televízií a nie v skutočnosti na vlastnej koži ako ľudia na Ukrajine“.

 

 

Revolučná pieseň

Hor sa Slovač, do boja,

lebo nás hodia do hnoja.

Myslime na na naše matky,

oni synov sa rodiť neboja!

Veď bojovali za naše životy,

za šťastné úsmevy,

dreli na nás v piatky sviatky.

Zabodnime kríž nemý

do diablových duší peňazí.

Vráťme sa na svoje miesta!

V novom šate, v poznaní.

Myslime na naše zeme deti,

ktoré sa nenarodili,

dajme im budúcnosť,

dajme im všetku lásku sveta,

slobody kvety.

(c) Karol Janko Malina 26. 1. 2012

Herci-politici, prečo šírite nenávisť?

13.10.2023

Je až tragikomické sledovať aktivitu niektorých hercov-politikov, ktorí si zrejme pomýlili svoje povolanie a zneužívajú svoju popularitu na šírenie vlastných subjektívnych, a do veľkej miery zaujatých názorov na ľudí, ktorí na rozdiel od nich majú mandát od tohto národa, vážení herci a herečky, aby reprezentovali tento národ. Vy nemáte žiadne morálne právo, aby ste [...]

Hlas vypočul hlas národa. Dokedy?

08.10.2023

Je až do popukania ako liberálne až miestami profašis.tické médiá teraz vyťahujú všetkých kostlivcov zo skríň, aby vyjadrili svoju nenávisť, zaslepenosť a upevnili svoju protinárodnú pozíciu a aby zastrašili občanov, ktorí sa rozhodli demokraticky a slobodne voliť podľa, viacmenej, svojej vôle a nenechali ich pokojne spať. Čo sa to vlastne dnes teda deje? Celá tá [...]

Kde sa dvaja bijú, tretí zvíťazí.

15.09.2023

Nech už voľby dopadnú ako chcú, isté je, že aj navzdory pokrivenému obrazu života cez médiá ľudia stratili takmer štyri roky života; šancu byť si bližší a prežiť šťastnejší, plnohodnotnejší a čestnejší život. Či už v rodine, v práci alebo medzi známymi a priateľmi. Vojna na Ukrajine u nás spúšťa oveľa väčšiu interakciu ako si vôbec myslíme. I keď si [...]

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.