Založ si blog

Kde sa dvaja bijú, tretí zvíťazí.

Nech už voľby dopadnú ako chcú, isté je, že aj navzdory pokrivenému obrazu života cez médiá ľudia stratili takmer štyri roky života; šancu byť si bližší a prežiť šťastnejší, plnohodnotnejší a čestnejší život. Či už v rodine, v práci alebo medzi známymi a priateľmi.
Vojna na Ukrajine u nás spúšťa oveľa väčšiu interakciu ako si vôbec myslíme. I keď si nepripúšťame, že sem sa dostane, cez migrujúcich Ukrajincov, ktorí utekajú pred obetovaním sa pre ciele tretej strany na západ od nás, sa pomaly dostáva cez nich aj do nás.
Zároveň ju zneužívajú mnohé politické subjekty ( nie strany ) na získavanie percent.
Je až tragikomické sledovať túto hru bohatých politikov „podnikateľov“ s kúpenými titulmi a po školeniach rétoriky ( ako ľahko klamať slovami, telom a gestikulovaním ) na správanie a reakcie ich „divákov“, teda občanov SR, ktorí z akýchsi prapodivných príčin nevidia o čo im ide, nevidia ich pravú tvár, ich pohnútky, ich lži. Že na ľuďoch im vôbec nezáleží, iba potrebujú ich príchod k urnám a hodenie hlasu pre nich, aby sa mohli naďalej kúpať v moci, sláve a ukrajovať si zo štátneho rozpočtu a z dotácii z EÚ, ako korupčného programu Bruselu.
V konečnom dôsledku je výsledok volieb vždy pravým odrazom charakteru ľudí v spoločenstve, pokiaľ nie sú ovšem zmanipulované pri sčítaní.
To, že tlak médií, ktoré posledné roky uniformne kopú za liberálny faš.izmus im nahráva percentá je tiež viditeľný a nemožno ho zakryť. To musí vidieť každý, aj slepec.
Neviem či si pamätáte filmovú trilógiu „Indian Jones“ a Chrám skazy, ale tam je presne opísaný stav zhypnotizovaných ľudí pôsobením vodcu sekty, keď po jeho slovných výjavoch upadnú do čierneho spánku bohyne Kálí a pod vplyvom tejto hypnózy kráčajú k okraju priepasti, kde ich obetujú. Vytriezvia až keď je neskoro a plamene ohňa z magmy im olizujú telo.
Čo tým chcem povedať? Pozrime sa na ukrajinských vojakov, nahnaných nasilu do vojny, ktorí podobne ako nemeckí fašisti počas druhej svetovej vojny, často nadrogovaní, páchali tie najhoršie zverstvá na ľuďoch, najmä v koncentračných táboroch, či samotní vojaci na fronte ( https://youtu.be/pfNq__VnS3s?si=O4PPiOAcAITG3O_0) .
A tam presne mieria oj Slovákov. Či už vedome alebo podvedome.
Opíšem jeden príklad jedného známeho. Ide o chalana 34 rokov starého. Nikdy nebol zamestnaný, vyhýba sa práci, pracuje len na čierno kde tu, voľakedy ževraj „húlil“. Vo svojom jadre nie je zlý, no zanedbaná výchova z neho spravila asociálneno občana, ktorý sa priživuje na svojich rodičoch. A takých je ozaj veľmi veľa. Aj keď ja ako pedagogicky vzdelaný človek sa aj jemu snažím pomôcť, bohužiaľ nie je to takmer možné pokiaľ má zdroj príživníctva.
Ide o nezodpovednosť. Nevraviac o mnohých podobných mladých ľuďoch, ktorí často kradnú a berú to ako prirodzený spôsob obživy.
Nikdy nikoho nevolil, ale tentonkrát stretol ževraj nejakú sympatickú mladú slečnu, ktorá agitujúca za istú „progresívnu‘ stranu, pardón, subjekt, a tá mu vysvetlila, že tento subjekt je taký úžasný…chce legalizovať čiernu prácu. On preto bude konečne prvý krát voliť, bez pochyby tento progresívny subjekt.
A to si nevymýšľam. Je to príklad zo života.
Potom som sa ho spýtal, že či by sa mu páčilo, keby znižoval tento subjekt dôchodky jeho starých rodičov. Ako sa sami vyjadrili. No, a on na to: „veď dôchodci sú aj tak zbytoční“. ‚Aha, takže ty keď budeš starý, tak bude v poriadku ťa utratiť“. Bol ticho. A nehovoriac o zvyšovaní cien a spoplatňovaní všetkého. V rámci genocídy?
Takže pokiaľ Igor behá zatvorený v aute pred ľuďmi s megafónom, bez akéhokoľvek programu pre ozdravenie ekonomiky, zvýšenia úrovne ľudí, mieru a zníženia zadľženosti, bezpečnosti našich detí a žien huláka ako šialený na niektorých, tak „pro-gres“ kráča smelo vpred a chystá nám skvelú budúcnosť v objatí desiatkach tisíc migrantov, v astronomickom zadľžení podľa vzoru USA, stany na uliciach, možno aj „okorenenie“ v podobe vojny, zánik štátnosti, rozumu, pevnej meny, rodiny, ešte väčšej podpory ukrona.cizmu, legalizovania drog a prenasledovanie zdravých ľudí.

Herci-politici, prečo šírite nenávisť?

13.10.2023

Je až tragikomické sledovať aktivitu niektorých hercov-politikov, ktorí si zrejme pomýlili svoje povolanie a zneužívajú svoju popularitu na šírenie vlastných subjektívnych, a do veľkej miery zaujatých názorov na ľudí, ktorí na rozdiel od nich majú mandát od tohto národa, vážení herci a herečky, aby reprezentovali tento národ. Vy nemáte žiadne morálne právo, aby ste [...]

Hlas vypočul hlas národa. Dokedy?

08.10.2023

Je až do popukania ako liberálne až miestami profašis.tické médiá teraz vyťahujú všetkých kostlivcov zo skríň, aby vyjadrili svoju nenávisť, zaslepenosť a upevnili svoju protinárodnú pozíciu a aby zastrašili občanov, ktorí sa rozhodli demokraticky a slobodne voliť podľa, viacmenej, svojej vôle a nenechali ich pokojne spať. Čo sa to vlastne dnes teda deje? Celá tá [...]

Ne-úspechy odchádzajúcich vlád ( garnitúr).

26.07.2023

V nasledujúcom krátkom a veľmi stručnom zhrnutí sa pozrieme do minulosti a pokúsime sa objektívne zamyslieť nad činnosťou a výsledkami odchádzajúceho Zlo-ženia parlamentu a už odvolanej vlády, aj s pánmi premiérmi, jedným, druhým i tretím. Celé minulé voľby, ak si dobre pamätáme, hlavne ich výsledky do veľkej miery ovplyvnila psychóza ohľadne tzv. demonštrácií [...]

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30, aktualizované: 08:05

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.