Založ si blog

Teror vlády pokračuje. Zmrzačený generál.

Poetické obdobie, ako sa zdá skončilo. Správa, ktorú som si čítal prednedávnom, o zadržaní generála Lučanského ako aj mnohých iných len preto, že vykonávali svoje funkcie a snažili sa tento národ udržať na akej takej úrovni ma znepokojujú, ale očakával som ich. Avšak to, že generála zadržali bez dôkazov, len na základe podozrenia kajúcnikov a vo väzení takpovediac zmasakrovali, je konečná rana demokracii na Slovensku!!! Niečo podobné robili naozaj len gestapáci. Ani vrahov nebili vo väzení, nieže generála, a to na základe pochybných obvinení ( zdroj: rôzne internetové portály ).

Jankovská sa priznala ku korupcii, ok. Ak to je pravda, nech pyká. Ale spájať ju s Ficom, ako keby s ním sa dohovárala o podplácaní je smiešne. Som presvedčený, že s Ficom sa nikto z ľudí, s ktorými pracoval alebo prišiel do kontaktu nikto nechválil svojou trestnou činnosťou. Fico bol a je len obeťou zlyhania ľudského faktoru. Hovorme o tom, ako za Fica rástla ekonomika a sociálne výhody pre občanov SR. To je jediná progresívna a férová téma. Ja som plne za to, že ak niekto ozaj páchal trestnú činnosť, nech je odsúdený, ale tu niečo veľmi smrdí a všetci to vieme. A vo väzeniach sú aj mnohí iní zadržaní neprávom. Ich rodiny ich doma čakajú a národ sa  krčí či len prizerá a „slušáci “ rehocú a tešia. To je ich úroveň humanity a demokratické hodnoty. Prečo sa tí, ktorí vystupovali na námestiach dnes neozvú k týmto zločinom? Akéže majú svedomie? Kde je ich ľudskosť a empatia? Či ozajsnej pravdy sa boja, a tak zbabelo čušia?! Čo páni herci?

Je neskutočné, že Lučanský, keď títo páni akože „slušáci“ protestovali na námestiach neposlal na nich ani jedno delo, nestrielal do nich, nepoužil ťažkoodencov a tohoto človeka dnes mrzačia vo väzení, navyše neprávom, sa neozývajú!!! Čo sme to za národ, aké máme hodnoty? Hodnoty peňazí, zapredanosti, honbou za slávou a mocou za každú cenu?

Bojím sa napísať, že tu už ide o niečo iné ako hľadanie vinníkov. Tu ide o primitívny a nebezpečný boj medzi oligarchami a ich ľuďmi vo vláde, či aj proti každému, kto bol na dôležitých funkciách. Tu ide o úmyselné prekrývanie vymyslenými kauzami svoje kšefty a zlo-činy. Zákon ide stranou. Presne v takýchto prípadoch končí demokracia!!!

Hnus najhrubšieho zrna však bola odpoveď tej pani na ministerstve, Kolíkovej, ďalej sa nebudem vyjadrovať k jej charakteru, že to, že generál Lučanský mal rozbitú lebku v oblasti nadobočia, kravácanie do mozgu a oko mimo očnej jamky si zavinil sám svojou neopatrnosťou. Neverím tomu dovtedy, kým sa nevyjadrí Lučanský sám. No môže byť ešte väčšie monštrum vo vláde SR? Okrem Matoviča? Ale jemu je odpustené, keďže je psychicky chorý, aj keď mimoriadne pomstychtivý, no vie čo robí. Len ide o to, že to čo robí je mimo morálky a zákonov. To je už na zodpovednosti celej vlády, že to toleruje. Ale bude to asi o zmluve. Kollár si nechá otvorené svoje strediská na Donovaloch, ale ostatné musia byť zatvorené. Aspoň tak znel vtedajší verdikt. No nie je lepšia pozícia, ako byť vo vláde a vďaka tomu zarábať aj na víruse chrípky? Preto Kollár ani nikoho z vlády nekritizuje. Dôležité je, že ide biznis.

Majú ešte Slováci chuť brániť demokraciu? Nechajú sa zastrašovať, klamať a zavádzať aj ďalej?  Robiť zo seba poslušné ovečky a opice? Kde sú hrdinovia, ktorým záleží na demokracii, na pravde na budúcnosti nášho národa? Ozaj už všetci vymreli alebo sa nechali kúpiť? V normálnej demokratickej krajine ak by sa niečo takéto dialo, mala by vláda čestne podať demisiu, nevraviac za iné zlo-činy. U nás s tichou podporou médií táto vláda môže páchať hociaké zločiny, nič sa nedeje.

Herci-politici, prečo šírite nenávisť?

13.10.2023

Je až tragikomické sledovať aktivitu niektorých hercov-politikov, ktorí si zrejme pomýlili svoje povolanie a zneužívajú svoju popularitu na šírenie vlastných subjektívnych, a do veľkej miery zaujatých názorov na ľudí, ktorí na rozdiel od nich majú mandát od tohto národa, vážení herci a herečky, aby reprezentovali tento národ. Vy nemáte žiadne morálne právo, aby ste [...]

Hlas vypočul hlas národa. Dokedy?

08.10.2023

Je až do popukania ako liberálne až miestami profašis.tické médiá teraz vyťahujú všetkých kostlivcov zo skríň, aby vyjadrili svoju nenávisť, zaslepenosť a upevnili svoju protinárodnú pozíciu a aby zastrašili občanov, ktorí sa rozhodli demokraticky a slobodne voliť podľa, viacmenej, svojej vôle a nenechali ich pokojne spať. Čo sa to vlastne dnes teda deje? Celá tá [...]

Kde sa dvaja bijú, tretí zvíťazí.

15.09.2023

Nech už voľby dopadnú ako chcú, isté je, že aj navzdory pokrivenému obrazu života cez médiá ľudia stratili takmer štyri roky života; šancu byť si bližší a prežiť šťastnejší, plnohodnotnejší a čestnejší život. Či už v rodine, v práci alebo medzi známymi a priateľmi. Vojna na Ukrajine u nás spúšťa oveľa väčšiu interakciu ako si vôbec myslíme. I keď si [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.