Založ si blog

Dôvody vojny. Opakuje sa rok 1944.

Putin v prejave k špeciálnej vojenskej operácii vyhlásil, že operácia má za cieľ prinavrátiť Ukrajine demokratické a humánne hodnoty bez nacistov, vraždiacich a terorizujúcich ľudí iných názorov a inej národnosti.

Ja osobne som proti každej vojne a každej svojvôli. Presne o to ide. O demokratických hodnotách predsa veľmi rád rozprával kedysi západ, pred vstupom do EÚ a NATO. Pamätáte sa? No, ako každý súdny človek vidí, ak ide o národy strednej, južnej a východnej Európy, v ktorých sa dejú nedemokratické a nehumánne činy, tak zrazu je hluchá a nemá, ako aj USA. Hlavný režisér ovládania národov? Ak sú tie činy namierené voči vlastnému národu alebo Rusku, vtedy to západu vyhovuje. Vidíte ten rozdiel? Skúste ho pomenovať na stupnici charakteru a určite vám víjde to, čo aj mne.

To, že NATO klamalo v roku 1991, keď vyhlásilo pri rozpade CCCP, že sa nebude posúvať ani o chlp na východ, to je tiež nepodstatné. A oni sú už pri ruských hraniciach. Roky tam presúvajú techniku a vojská. Takže kto provokuje??? Rusko to určite nebude.

USA navyše vadí nový plynovod, ktorý sa len pred nedávnom dokončil. Presne preto vidíte usmievavé fotky Bidena, lebo vie, že mu jeho ťah vyšiel. Vyprovokovali Rusko až na krajnú hranicu akceptovateľnosti. Navyše po odchode od hraníc s Ukrajinou to boli ukrajinské oddiely, ktoré začali odstreľovať Doneckú republiku, čo je veľmi smutné.

Putin neplánuje napadnúť žiadnu inú krajinu, takže nie je logický dôvod na to, aby sme sem volali cudzie vojská. Od 27. 2. nastane stav núdze. Tento stav je absolútne neoddôvodniteľný, ako som už povedal, Rusko sa nechystá napadnúť Slovensko!!! Lenže nám to akosi niekto komplikuje. Mení vláda status Slovenska na sud s pušným prachom. Neviem či vedome alebo nevedome z nás robí potencionálny terč. Lenže Rusko, opakujem, nemá dôvod napadnúť Slovensko. Tak prečo to vláda robí? Nemôže to byť náhodou preto, lebo vie, že nemá skoro žiadnu podporu ľudí, tak si chce vydobyť takto moc?Cenzúrou slobodných názorov a pozvaním amerických a nemeckých vojakov, aby zastrašila občanov?! Navyše nám sem dotiahnu aj raketové systémy. Načo? Veď nikto sa nám nijako nevyhráža! Vláda sa bojí o svoj vplyv, ktorý má takmer 100 percentný vo všetkých médiách. Tie sa stali priam ministerstvom propagandy, nenávisti a šírenia lži malej skupinky vládnucej elity.

Takže, preto sa tak deje. Využíva situáciu na Ukrajine, aby upevnila vojenskou silou a zastrašovaním moc na našom Slovensku. Podstatné témy ako zdražovanie, zdravie a upadajúca úroveň sú vojnou na Ukrajine totálne vymazané. To im vyhovuje?

Jasné vysvedčenie dostali aj do našich hrdinov z olympiády, ktorí potešili srdcia Slovákov a získali tak vytúženú prvú medailu na olympiáde v hokeji po mnohých krivdách, ktoré sa udiali. A čo spravili oni? Potupili Slovákov a pozvali bezdôvodne okupačné vojská na Slovensko.

Pozývanie vojakov na SR, rozmiestnenie útočných raketových systémov a dokonca návrh ministra obrany o vyslaní našich vojsk na Ukrajinu je neuveriteľne nezodpovedný počin už len v slovnom prevedení. A na akej strane budú bojovať? Na strane banderovcov? Takéto kroky môžu viesť ku konfliktu s Ruskom a naviesť nás presne na mínové pole. Neuvážené hysterické kroky bez opodstatnenej príčinnosti.  Ja len dúfam, že sa Slováci zachovajú rozumne a ostaneme v demokratickej línii.

Modlím sa za každého čestného človeka na Ukrajine a nie je mi ľahostajný ich osud, tak isto, ako mi nebol ľahostajný osud ľudí,  ktorí žili v strachu na Donbase aj na Ukrajine pred vládou, ktorá vznikla pučom a nedemokraticky. Želám Ukrajincom, ako aj všetkým Slovanom veľa lásky a mieru. Či ešte nebolo dosť tej nenávisti a strateného času?

 

Herci-politici, prečo šírite nenávisť?

13.10.2023

Je až tragikomické sledovať aktivitu niektorých hercov-politikov, ktorí si zrejme pomýlili svoje povolanie a zneužívajú svoju popularitu na šírenie vlastných subjektívnych, a do veľkej miery zaujatých názorov na ľudí, ktorí na rozdiel od nich majú mandát od tohto národa, vážení herci a herečky, aby reprezentovali tento národ. Vy nemáte žiadne morálne právo, aby ste [...]

Hlas vypočul hlas národa. Dokedy?

08.10.2023

Je až do popukania ako liberálne až miestami profašis.tické médiá teraz vyťahujú všetkých kostlivcov zo skríň, aby vyjadrili svoju nenávisť, zaslepenosť a upevnili svoju protinárodnú pozíciu a aby zastrašili občanov, ktorí sa rozhodli demokraticky a slobodne voliť podľa, viacmenej, svojej vôle a nenechali ich pokojne spať. Čo sa to vlastne dnes teda deje? Celá tá [...]

Kde sa dvaja bijú, tretí zvíťazí.

15.09.2023

Nech už voľby dopadnú ako chcú, isté je, že aj navzdory pokrivenému obrazu života cez médiá ľudia stratili takmer štyri roky života; šancu byť si bližší a prežiť šťastnejší, plnohodnotnejší a čestnejší život. Či už v rodine, v práci alebo medzi známymi a priateľmi. Vojna na Ukrajine u nás spúšťa oveľa väčšiu interakciu ako si vôbec myslíme. I keď si [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?