Založ si blog

Voľby, alias Cirkus Humberto a hry pre naivných.

Slováci sú múdri ľudia. Toho názoru som stále. Avšak inteligencia ako taká je, bohužiaľ, zlučiteľná s naivitou a masovou propagandou vymývania mozgov národa cez médiá. Dosť morbídna kombinácia, ale podľa toho čo sa deje pri každých voľbách s dezinformačnou kampaňou v médiách je toho smutným dôkazom.

Ten, kto robí kampaň podľa zákona, alebo nie je na očiach ľudí denno denne cez reklamné pútače, tak dosiahne len pár percent a nemá absolútne žiadnu šancu presadiť svoje dobré úmysly. Ľudia nezistili ani po 27. rokoch a nepochopili, že ten, kto nemá peniaze môže byť čestný človek. Ľudia oceňujú len počet pútačov a marketingové ošumelé heslá či prázdne populistické sľuby, kravaty, drahé autá, vysoký herecký a orátorský výkon.

Ľudia dnes majú radi mafiánov, daňových podvodníkov, úžerníkov, zapredancov, tárajov, oligarchov, milionárov a dokonalých farizejov či populistov.

V médiách navonok uznávajú morálne bezúhonných, zlo odcudzujúcich čestných ľudí, no vo vnútri reálne nahrávajú len amorálnym osobám v politike s miliónovými majetkami, či spolitizovaným hercom a celebritám krčmového typu.

Na spoločnosti sa to odráža veľmi tragicky, čo možno vidieť a pozorovať v reálnom živote i mimo médií. Niet sa čo čudovať. Národ si to síce nechce priznať, ale správanie vraví o niečom inom. Amorálne vzory sa premietajú a zasahujú do vývoja spoločnosti vo veľkej miere. Politici v rukách sponzorov z ekonomických kruhov a mimovládok, ktoré stále úspešne odchovávajú svojich žiakov a posielajú im za poslušnosť peniaze na účty sa úspešne zaraďujú do povedomia a priam hypnoticky poľahky spracovávajú divákov. Politická scéna na Slovensku už ani zďaleka nepripomína zvrchovanú krajinu. Úspechy, ktoré žnú niektoré osobnosti sa týmto stávajú neprínosné, ba priam zaťažujúce.

Mimovládky chŕlia internetové médiá, politikov a žurnalistov, ktorí sa zameriavajú psychologicky a sugestívne vo svojom neférovom, antislovanskom, antiruskom, protinárodnom a antikomunistickom demagogizovaní stále dokola ako pokazený gramofón na tú istú tematiku. Pritom ostatné podstatné problémy a udalosti, či fakty z minulosti aj prítomnosti zámerne obchádzajú.

Ľudia sa stále (preto) viac stávajú bezcitnými, podráždenými, neschopnými šťastne a plnohodnotné žiť. Karma nás za vlastné farizejstvo dostáva.

Pritom sugescia médií je tak silná, že im ani na um nepríde, prečo sa tak deje a čo je toho agensom. Vinu svojej neschopnosti a pokazenému životu dávajú sami sebe. Až do takej miery sme ovládaní. Pretvárka, egoizmus, sebeckosť sa stala hlavnými črtami mnohých z nás.

Čestnosť a slušnosť je reálne týmto ľuďom na smiech. Vážia si len zločincov a mačov. No obávam sa, že to nie je len kvôli strachu pred nimi, ale kvôli opotrebovaniu zaužívaných hodnôt.

Takýto stav v spoločnosti je vždy predznamenaním veľkého konfliktu.

Bláznivé správanie západu s ich programom zániku kresťanstva a pôvodnej národnej základne je ďalším dôkazom chorej civilizácie. Genderovská retardácia je výstražným signálom, ako aj psychoanalytické správanie elity národov. Je to ale dobrá téma a taktika na zastieranie úmyslov západu likvidovať a ovládať strednú Európu a neustále útočiť na slovanstvo.

Ale späť k voľbám. Nie som fanúšikom Smeru, ale voliť SAS a ich zástupcov v takej miere aj napriek tomu, že Sulík je za zníženie minimálnej mzdy na 380 eur je nepochopiteľné ako aj percentá OĽANO a ich lídra, daňového podvodníka, či zastieranie daňových podvodov Kisku. V normálnej krajine taký politik ihneď podá demisiu. U nás sa všetci tvária, že je všetko v poriadku. Nikomu neprekážajú kriminálnici v politike. Nevraviac o naivite ľudí pri voľbe ANO v 90. rokoch a pána Ruska, ktorý dostal okolo 10 percent. Človek podozrivý z objednávky vraždy a machináciií.

Až takéto čosi dokáže vlastníctvo médií a naivita ľudí. A to isté sa deje aj dnes.

Pokus cudzích štruktúr u nás o demoralizáciu spoločnosti (mazanie zvykov a hodnôt, stratu štátnosti, bastardizáciu jazyka cudzími anglicizmami a výrazmi, pretekanie sa v kradnutí a klamaní) prebieha mimoriadne úspešne.

Apreto sa pýtam. Je ešte vôbec v tejto republike niekto čestný?

Herci-politici, prečo šírite nenávisť?

13.10.2023

Je až tragikomické sledovať aktivitu niektorých hercov-politikov, ktorí si zrejme pomýlili svoje povolanie a zneužívajú svoju popularitu na šírenie vlastných subjektívnych, a do veľkej miery zaujatých názorov na ľudí, ktorí na rozdiel od nich majú mandát od tohto národa, vážení herci a herečky, aby reprezentovali tento národ. Vy nemáte žiadne morálne právo, aby ste [...]

Hlas vypočul hlas národa. Dokedy?

08.10.2023

Je až do popukania ako liberálne až miestami profašis.tické médiá teraz vyťahujú všetkých kostlivcov zo skríň, aby vyjadrili svoju nenávisť, zaslepenosť a upevnili svoju protinárodnú pozíciu a aby zastrašili občanov, ktorí sa rozhodli demokraticky a slobodne voliť podľa, viacmenej, svojej vôle a nenechali ich pokojne spať. Čo sa to vlastne dnes teda deje? Celá tá [...]

Kde sa dvaja bijú, tretí zvíťazí.

15.09.2023

Nech už voľby dopadnú ako chcú, isté je, že aj navzdory pokrivenému obrazu života cez médiá ľudia stratili takmer štyri roky života; šancu byť si bližší a prežiť šťastnejší, plnohodnotnejší a čestnejší život. Či už v rodine, v práci alebo medzi známymi a priateľmi. Vojna na Ukrajine u nás spúšťa oveľa väčšiu interakciu ako si vôbec myslíme. I keď si [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.