Založ si blog

R. Fico chce prehrať druhé kolo, viem prečo.

Priznám sa, že mi je už zle z politiky celkovo a určite nie som sám. Naozaj je veľmi ťažké znášať všetko to, čo sa deje v nej. Na jednej strane je to boj o moc všetkými možnými spôsobmi, na druhej strane potrebný prvok v štruktúre spoločnosti v rámci systému. Systém je síce zlý, no mnohí stále ešte veria, že je lepší ako socializmus, aj keď sa zadlžuje, už  8. 000 euro na občana, prehlbuje sa chudoba a rozdiely medzi občanmi SR, predáva sa majetok SR, odchádzajú miliardy z podnikov do zahraničia na účty zahraničných majiteľov podnikov atď.

Keďže som bol podpredseda okrskovej komisie, mohol som sledovať a počúvať ľudí priamo v akcii, čo je neuveriteľný, ale nie vždy dobrý zážitok, no myslím si, že Slováci sú krásny národ, len strašne naivný, až je to do plaču.

Moja kolegyňa mi povyprávala toho naozaj veľa a spomenula aj zážitky v obci Čataj v ktorej tiež sedela pri voľbách a veľmi chválila starostu obce: „Ten starosta obce bol tak skvelý a starostlivý človek, ako sa o nás staral, nosil nám palacinky, lokše, proste naozaj neuveriteľne dobrý človek“. Keď som sa jej spýtal, či vie za akú stranu kandidoval, tak nevedela, bola prekvapená… za KSS. Tá kolegyňa je pritom v strane Obyčajných ľudí a je silno veriaca. Pritom bola veľmi milá, ale opäť trošku naivná, ale asi jej to vyhovuje.

Tu človek spozná, že ľudia sme rovnakí, len médiá a systém kapitalizmu nás umelo rozdeľuje, pretože nás potrebuje mať rozhádaných a udržovať nenávisť. Len takým spoločnostiam sa dobre a ľahko vládne, kde je strach a nenávisť. 

Róbert Fico skončil u nás až na treťom mieste, no klerikálnosť národa ma až zarazila. Nič iné som nepočúval od kolegýň v komisii, len to, čo povedal farár, kedy, čo, kto a s kým, a koľko. Je to síce švanda, ale po istej dobe to začína liesť poriadne na nervy. 

Dedinčania sú však úplne iní ľudia ako mestskí. Sú otvorení, milí a úprimní. Nebolo človeka s ktorým by sa členovia komisie nechytili do reči. 

Takže ostali nám dvaja. Som presvedčený, že premiér druhé kolo prehrá! Pravicovému krídlu v Smere sa teda nepodarí zbaviť nepohodlného človeka. Plán padá. Ak vie každý počítať, tak si vie zrátať, že Fico prehrá pomerne výrazne, pretože ostatní voliči, ktorí volili iných kandidátov, až na Jurištu, budú voliť Kisku.

Róbert Fico ani vyhrať nechce. 

Kiska, ako bývalý komunista zbohatol a mnohým kapitalistom to paradoxne vadí, to bohatstvo, na niektorých. Ale prečo im vadí bohatstvo? Veď to si akosi protirečí. Veď máme kapitalizmus. Niečo podobné ako pri Janukovičovi a Timošenkovej, Janukovičova vila vadí všetkým médiám, ale Timošenkovej nakradnuté miliardy z nastrčenej firmy na ruskom plyne nevadia nikomu. 

Na Kiskovi mi vadí jedna extrémna vec, resp. dve: bohatstvo – podnikanie, čo podľa mňa nie je zlučiteľné s funkciou tak závažne reprezentatívnou, ako prezident! A taktiež jeho škandalózna podpora arabského Kosova, ktoré bolo ukradnuté Srbsku. Ale keďže už sa zabehal v herectve, tak dokáže zahrať v televízií presvedčivý prejav a vysoko kvalitný herecký výkon, ale platí to samozrejme aj na všetkých ostatných porevolučných politikov, ktorí sa takmer vždy podriadili diktátu Západu a kapitálu, ak nie, boli zdiskreditovaní médiami, ako aj Jurišta a iní z KSS.

KSS je jediná protisystémová strana, a preto ju systém drží pod kontrolou v rozsahu 2,5 až 0,6 % už známymi ťahmi, ako napríklad kúpenie si jeho kvalitných členov (Blahu, Smerom), rozhádaním členov alebo priamou diskreditáciou v médiách.

 

Premiér teda zotrvá vo svojej funkcii, čo bude určite pre neho asi dosť ťažké obdobie a taktiež aj pre ostatných členov prezlečenej strany Smeru z červeno oranžova na modro.

Premiér ale chce ostať  v Smere a chce ostať premiérom.  

Treba však upozorniť aj na naozaj trapné vyhlásenia Kisku o tom, ako zamestná obyvateľov a podobne. Veď sú to číre demagógie, prezident nemá žiadne právomoci.

Je teda isté, že ťažké obdobie čaká aj Slovensko a najmä Slovákov. Podriadenosť Západu sa stále prehlbuje a koniec národa a jeho svojprávnosti a nezávislosti je stále bližšie a bližšie.

 

 

Herci-politici, prečo šírite nenávisť?

13.10.2023

Je až tragikomické sledovať aktivitu niektorých hercov-politikov, ktorí si zrejme pomýlili svoje povolanie a zneužívajú svoju popularitu na šírenie vlastných subjektívnych, a do veľkej miery zaujatých názorov na ľudí, ktorí na rozdiel od nich majú mandát od tohto národa, vážení herci a herečky, aby reprezentovali tento národ. Vy nemáte žiadne morálne právo, aby ste [...]

Hlas vypočul hlas národa. Dokedy?

08.10.2023

Je až do popukania ako liberálne až miestami profašis.tické médiá teraz vyťahujú všetkých kostlivcov zo skríň, aby vyjadrili svoju nenávisť, zaslepenosť a upevnili svoju protinárodnú pozíciu a aby zastrašili občanov, ktorí sa rozhodli demokraticky a slobodne voliť podľa, viacmenej, svojej vôle a nenechali ich pokojne spať. Čo sa to vlastne dnes teda deje? Celá tá [...]

Kde sa dvaja bijú, tretí zvíťazí.

15.09.2023

Nech už voľby dopadnú ako chcú, isté je, že aj navzdory pokrivenému obrazu života cez médiá ľudia stratili takmer štyri roky života; šancu byť si bližší a prežiť šťastnejší, plnohodnotnejší a čestnejší život. Či už v rodine, v práci alebo medzi známymi a priateľmi. Vojna na Ukrajine u nás spúšťa oveľa väčšiu interakciu ako si vôbec myslíme. I keď si [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.