Založ si blog

Smutný začiatok konca Českej republiky.

Výsledok volieb u bratov Čechov nijako neprekvapil. Ide o zákonitý proces a dôsledok jednofarebnej mediálnej orientácie a vymývania mozgov. Ďalší dôkaz ako z komunistu sa môže stať silný protinárodný, protislovanský protisociálny živel. Dokonca ho mnohí prirovnávajú k neslávne známemu fašistickému protektorovi Heidrychovi, a tvrdia, že jeho úloha bude podobná. Ja ich ale opravým.  Nie. To Čechov len čaká. Úloha tejto osoby bude podobná ako prezidenta Háchy počas Protektorátu Čechy a Morava. Potvrdením týchto obáv bude možno aj rýchle zablokovanie môjho účtu a zákaz slobodného vyjadrovania názorov. Na sociálnej sieti sa to stalo a na blogu uvidíme… Ak to pôjde takto ďalej s cenzúrou, tak sa druhá strana bude pomaly vyprávať len sama so sebou.

Ďalším omylom mnohých ľudí na sociálnych sieťach je i zobrazenie tejto osoby zvolenej za prezidenta ČR ako vychádza z istého otvoru na tele CCCP a vchádza do zadného otvoru na tele USA. S týmto nemôžem súhlasiť, lebo ide o ozaj lacnú demagógiu. Počas socializmu nevlastnili Sovieti, mediálne nazývaní Rusi, hlavne v súvislosti s rokom 1968 v ČSSR, ani kúsok našej zeme, ani jeden podnik, ani jednu veľkú firmu. Všetko bolo vo vlastníctve našom. Nemusím ani pripomínať, že v tzv. demokracii už nevlastnia Česi vôbec nič. A nielen oni, ale rovnako ani my. Takmer všetko, čo sme si ako národ ťažko vybudovali sami, predali dosadení politici cudzincom do ich rúk. Zisk logicky prúdi taktiež preč zo SR i Čiech. Je známe i to, že to čo príde ako finančná pomoc z EÚ do Čiech i k nám je celkovo oveľa menšia dávka ako tá, ktorá z Čiech i zo SR odchádza preč.

Sankciami sa navyše krásne ukázalo, že vlastne za vyššiu úroveň sme vďačili len Rusku a jeho lacnému plynu a ropy.

Ak si niekto myslí, že rád píšem takéto články tak odpoviem, že vôbec nie. Núti ma k tomu predtucha a svedomie. Naplnila sa bohužiaľ aj pri predpovedi vojny na Ukrajine.

Čo možno čakať od tohto neznámeho človeka? Bezpochyby pôjde o besnú protiruskú rétoriku bez argumentov a pravdivého výkladu príčin vojny na Ukrajine. No, je tu i nebezpečenstvo zatiahnutia občanov Českej republiky do vojenského konfliktu, keďže ide o vojensky orientovanú osobu s výraznou podporou USA ( NATO) a EÚ. Nenávisť, utlačovanie iných názorov a práv občanov, ktorí nepodľahnú mediálnej sugescii, demagógii a tlaku na nútený pokryvený a zaujatý pohľad na svet a politiku sa bude len prehlbovať.

Celkom určite ide o podobnú objednávku cudzích záujmov ako sa to stalo i na Slovensku v osobe prezidentky.

Už pri prelome rokov bolo niečo zlé vo vzduchu. Veľmi zlý pocit, aký som nemal nikdy. Beznádej a prázdnota ducha spoločnosti sa ozýva z každej strany. Vidno to v obchodoch, na tvárach ľudí, na uliciach, v práci i v médiách. Pretvárka, viera v lož a nenávisť sa stali hlavnými „hodnotami“ vládnucej menšiny v spoločnosti.

Keď vidím mnohých ľudí, ktorí žijú ako bez duše, žijú po ubytovniach pri hľadaní si práce, tu, na západnom Slovensku, majú samé exekúcie, drogujú, kradnú, len aby mali za čo platiť stravu, alimenty, ubytovanie, tak mi je ozaj úzko. Tu nemožno nevidieť, že mnohí Slováci, robotnícka trieda, ktorá ako jediná robí na tento národ ( a nielen na náš národ) a plní do veľkej miery štátny rozpočet je v súčasnom spoločenskom systéme maximálne nedocenená. Pre nich sú to len špinaví mukli.

Za ich úroveň je plne zodpovedný tento nezodpovedný štát. Drogy sa neriešia, nezamestnanosť v regiónoch tiež nie, ako ani sociálno-právna politika úradov. Hlavne mestá a vyššie územné celky by mali začať pracovať na socialno-výchovnom programe ako  podchytiť, najmä, mladých ľudí, aby sa nedostávali na ulicu, aby nekradli a nedrogovali.

Na záver by som si len zafilozofoval o tom, čo sa vlastne dnes deje.

„Slová sú zaobalené do viery a podliehajú výrazne len “ Searlovskej“ ( viď. lingvista) perlokúcii. Inak povedané, že stačí viera plus výrečnosť a dá sa presvedčiť hocikto o správnosti tých, či iných činov cez slová“. Ľudí nezaujíma pravdivosť výrokov, nepremýšľajú o reálnom význame slov, ale sa orientujú na zámer hovoriaceho, ktorému podliehajú. Je to akési odovzdanie sa čaru týchto ľuďí, dáva im to určitý pocit, ale bez akéhokoľvek rácia a zodpovednosti k sebe a svojim deťom.

Stačí sa pozrieť na ceny. Uvedieme si príklad. Médiá sa orientujú za niekoho a proti niekomu, a človek si ani nevšimne, že napríklad pred 15. rokmi stála, napríklad, bryndza 40 korún a dnes v prepočte okolo 120 Sk, 4 eurá. A to nehovorím ešte o deväťdesiatych rokoch. A už vôbec nie o nízkych cenách za socializmu. Médiá dokážu ľudí presvedčiť, že je zlý aj ten človek či vláda, ktorá im zabezpečuje vyššiu životnú úroveň a menší dlh, lebo cudzie záujmy povyšujú nad vlastné.

Či to nebude aj tým, že používajú veľmi efektívnu taktiku zástupných tém. Napríklad; riešia psychiatrické diagnózy západnej spoločnosti o zrovnoprávnení ľudí, ktorí si zmysleli, že sú identifikovaní ako líška alebo kôň. Ale zásadné problémy ľudí sú im ukradnuté. Rapídne klesajúca životná úroveň, zadľženosť , kriminalita, morálka, duchovné hodnoty, funkčnosť rodiny a reálne platy. Stačí len porovnať priemernú mzdu v Nemecku ( 4. 200 ) a u nás ( 1.200 ) a zároveň rovnaké ceny potravín, a je jasné, že EÚ je zbytočná a stratová inštitúcia pre Čechov i Slovákov. Nehovoriac o tom, že navyše kvalita je o 20 až 50 percent nižšia!

A aby sme to vysvetlili do dôsledkov, teda do príčin takéhoto konania, tak záver je prostý a prozaický… Peneží, peniaze a peníze. V každej spoločnosti sa bohužiaľ nachádzajú takí ľudia, ide o to ich nájsť a vyhodiť ich na najvyššie miesta, aby robili pre tých, ktorí likvidujú tento národ. Môžem uviesť aj príklad z práce, keďže tento princíp funguje aj na nižších stupňoch v pracovnom procese. V istej nemeckej firme určia za vedúcich skupín aj ľudí so základným vzdelaním a na nižších stupňoch sú ľudia s maturitou alebo aj s vysokoškolským vzdelaním. To je pravý obraz našej spoločnosti. Ale ak si niekto podvodom zabezpečí VŠ tituly, tak je hneď vo vláde. A oklamaní ľudia sa tvária, najmä pri voľbách spokojne, čoho dôkazom sú výsledky volieb. A po voľbách si búchajú hlavy o steny. A vždy ale naletia iným, ale rovnakým podvodníkom, ktorí sa dobre počúvajú. Je to dôkaz, že mnohí ľudia sú podobní? To sú hodnoty spoločnosti ako Českej, tak i Slovenskej.

 

Herci-politici, prečo šírite nenávisť?

13.10.2023

Je až tragikomické sledovať aktivitu niektorých hercov-politikov, ktorí si zrejme pomýlili svoje povolanie a zneužívajú svoju popularitu na šírenie vlastných subjektívnych, a do veľkej miery zaujatých názorov na ľudí, ktorí na rozdiel od nich majú mandát od tohto národa, vážení herci a herečky, aby reprezentovali tento národ. Vy nemáte žiadne morálne právo, aby ste [...]

Hlas vypočul hlas národa. Dokedy?

08.10.2023

Je až do popukania ako liberálne až miestami profašis.tické médiá teraz vyťahujú všetkých kostlivcov zo skríň, aby vyjadrili svoju nenávisť, zaslepenosť a upevnili svoju protinárodnú pozíciu a aby zastrašili občanov, ktorí sa rozhodli demokraticky a slobodne voliť podľa, viacmenej, svojej vôle a nenechali ich pokojne spať. Čo sa to vlastne dnes teda deje? Celá tá [...]

Kde sa dvaja bijú, tretí zvíťazí.

15.09.2023

Nech už voľby dopadnú ako chcú, isté je, že aj navzdory pokrivenému obrazu života cez médiá ľudia stratili takmer štyri roky života; šancu byť si bližší a prežiť šťastnejší, plnohodnotnejší a čestnejší život. Či už v rodine, v práci alebo medzi známymi a priateľmi. Vojna na Ukrajine u nás spúšťa oveľa väčšiu interakciu ako si vôbec myslíme. I keď si [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.