Založ si blog

Démon-štrácia učiteľov

Démonštrácia učiteľov…

Konala sa demonštrácia učiteľov proti platovému ohodnoteniu. Áno, platy majú malé, to treba priznať, ale ako účastníci tejto demonštrácie sme zistili, že učiteľom (niektorým) chýba toho oveľa viac. V prvom rade nesúhlasím s tým, že učiteľské remeslo má byť chápané ako obchod. Je to v prvom rade poslanie, a keď si toho nie je učiteľ vedomý, nie je tým správnym učiteľom. Na druhej strane treba priznať, že podhodnotenie učiteľov tiež nie je správne a malo by sa rovnať aspoň priemernému platu, čomu tak doposiaľ nie je.
Ako učastník minuloročnej demonštrácie, spolu s ostatnými kolegami zo SZM, ale aj z iných nezávislých skupín musím však priznať, že obsah a odkaz demonštrácie ma sklamal. Bola totižto málo presvedčivá. Kričať na tribúnach, že „sme tu“ z odtiaľ a odtiaľ je málo, je to síce pekné, ale je to naozaj málo…Toto už na dnešnú vládnucu triedu neplatí. Vládnuca trieda je už odolná voči takýmto a podobným demonštráciám, ktoré odignoruje veľmi poľahky. Ďalším prekvapením na demonštrácii boli rôzne útoky učiteliek a organizátorov demonštrácie voči „slobode prejavu“, teda proti nám, mladým zväzákom, ale aj starším komunistom, ktorých hrubými neadekvátnymi vulgarizmami a urážkami poslali preč z priečelia davu. Tieto štyri, či päť učiteliek potom dobiedzali veľmi vytrvalo aj naďalej, keď sme podporovali učiteľov neskoršie. Ich argumenty, že „za socializmu bili ľudí reťazami“ nám nijako nedokázali, možno to niekde počuli, že niekto niekoho bil, ale keď sme sa ich spýtali, či im nevadí, že dnes sa ľudia vraždia pre majetky a ropu, boli ticho, a to súvisí aj s nami. Nevadí im zrejme ani to, že žiaci a chudobnejšie rodiny, ktorých je neúrekom, nemajú ani za čo kúpiť ďeťom zošity, knihy, či iné vybavenie do školy. Zabudli asi veľmi rýchlo aj na to, že za socializmu mali žiaci školské pomôcky, zošity, knihy zadarmo, a nie len to, mali takmer zadarmo pionierske tábory, lyžovačky, stravu, zdravotníctvo, teda tie najdôležitejšie životné a sociálne potreby, bez ktorých sa človek nemôže zdravo vyvíjať v rámci spoločnosti. Zabudli aj na to, že školský systém bol premyslený funkčne, teda žiaci a študenti mali zabezpečenú budúcnosť v rámci zaradenia sa do pracovného procesu a spoločenského diania po skončení školy. Dnes školský systém nemá takmer zmysel. Hodnoty kapitalizmu odsúvajú školstvo na okraj. Vzdelanie nie je ocenené, učitelia nemajú takmer žiadnu autoritu. Deti nám vychovávajú západné krváky, psychózne hystericko-dramarické seriály takmer nulovej umeleckej hodnoty v médiách a vymývanie mozgov rôznymi reláciami či demagogickým spravodajstvom, ktoré sa orientuje len na senzácie, či úzke triviálne udalosti a problémy jednotlivcov, na ich utrpenie, avšak príčiny problémov spoločnosti v rámci celku neriešia.
Nedávno som sa dostal aj k obsahu učiva na nemenovanej Z. Š. v Senci a zistil som, čo ma ani neprekvapilo, že deti dostávajú rozsiahle domáce úlohy, napríklad napísať na polovicu strany výhody slovenského štátu, profašistického!!! K tomu už nie je ozaj čo dodať.
Pri demonštrácii sa mi natískala aj problematika a myslenie mnohých učiteľov, pretože ako vlastne chcú zmeniť súčasné školstvo, a nie len to, demonštráciou, na ktorej budú požadovať len zvýšenie platov? To je predsa hlúpe. Nezmení sa nič, pokiaľ sa nezmení tento mafiánsky kapitalistický systém na moderný socializmus.
Taktiež sa natíska aj problematika našich detí; záleží im vôbec na nich? Záleží im na ich budúcnosti? Záleží im na spoločnosti? Alebo im záleží len na sebe.

Majú samozrejme mnohí „kritici“ pravdu, že je zlá úroveň vyučovania a obsahu vyučovania, ale nevidia, že za to môžu učitelia len sekundárne? nie primárne…oni môžu učiť len to, čo im schváli systém!!!a vezú sa na interakcii médií, ktoré kreujú myšlienkový „úzus“: správanie, to, čo má byť moderné…akože…a správne.

Treba sa zamerať len na systém a ten zmeniť, ináč sa nezmení nič.
Učiteľké remeslo som si vždy veľmi vážil, vážim si aj učiteľov, ktorí prišli na túto demonštráciu, mnohí nás po jej skončení aj podporili, predtým sa báli, pretože boli na dohľad svojich nadriadených.
Spoločnosť je zastrašená, ľudia sa boja prejaviť svoje ozajstné názory. Do istej miery to aj chápem, boja sa o svoje zamestnanie, o svoje zdravie, pretože vládnuca oligarchia vie veľmi dobre pomocou médií každého kto si ctí pravdu zosmiešňovať, či aj viac, psychicky a fyzicky týrať, preto, ak sa neobjavia odvážni ľudia, ktorí budú bojovať aj za týchto ľudí, situácia sa ešte zhorší.

A táto demonštrácia bola podobná réžii tam na kopci.

Herci-politici, prečo šírite nenávisť?

13.10.2023

Je až tragikomické sledovať aktivitu niektorých hercov-politikov, ktorí si zrejme pomýlili svoje povolanie a zneužívajú svoju popularitu na šírenie vlastných subjektívnych, a do veľkej miery zaujatých názorov na ľudí, ktorí na rozdiel od nich majú mandát od tohto národa, vážení herci a herečky, aby reprezentovali tento národ. Vy nemáte žiadne morálne právo, aby ste [...]

Hlas vypočul hlas národa. Dokedy?

08.10.2023

Je až do popukania ako liberálne až miestami profašis.tické médiá teraz vyťahujú všetkých kostlivcov zo skríň, aby vyjadrili svoju nenávisť, zaslepenosť a upevnili svoju protinárodnú pozíciu a aby zastrašili občanov, ktorí sa rozhodli demokraticky a slobodne voliť podľa, viacmenej, svojej vôle a nenechali ich pokojne spať. Čo sa to vlastne dnes teda deje? Celá tá [...]

Kde sa dvaja bijú, tretí zvíťazí.

15.09.2023

Nech už voľby dopadnú ako chcú, isté je, že aj navzdory pokrivenému obrazu života cez médiá ľudia stratili takmer štyri roky života; šancu byť si bližší a prežiť šťastnejší, plnohodnotnejší a čestnejší život. Či už v rodine, v práci alebo medzi známymi a priateľmi. Vojna na Ukrajine u nás spúšťa oveľa väčšiu interakciu ako si vôbec myslíme. I keď si [...]

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.