Rusko chce zoštátniť zahraničné podniky, ale. . .

11. októbra 2014, karolmalina, Nezaradené

Západná demagogická, štvavá a špinavá kampaň proti Rusku je v plnom prúde. Pod tlakom a vplyvom USA si však niekto nevie domyslieť dôsledky. Správa o tom, že ak Západ neprestane neustále útočiť, tak Putin zoštátni západné podniky je síce logická, no zároveň prekvapivá, keďže Strana jednotného Ruska nie je ľavicová. Otázne tiež je, či zoštátňovanie je vôbec aktuálny bod programu ľavicovej politiky alebo je to prirodzené vyústenie vývoja v spoločnosti. Vypadá to tak, že do budúcnosti sa budú zotierať hranice medzi pravicou a ľavicou a zásadami, ktorými sa doposiaľ riadili.

Komunizmus a následne ďalší vývojový stupeň socializmus sa v minulosti riadil zásadami ako plná zamestnanosť, pracovná povinnosť, ochrana republiky, nízky vek odchodu na dôchodok, prísnejšie dodržiavanie zákonov v rámci ochrany jedinca v kolektíve, morálne vyššia úroveň, sociálna rovnosť, zabezpečenie bývania, ochrana rodiny a podobne. Kapitalistická spoločnosť takého podmienky nikdy neposkytne občanom.

V Rusku ovšem vlastnia mnohé veľké podniky oligarchovia, ktorí sa ho taktiež nebudú dobrovoľne chcieť vzdať. Ak by mal v Rusku nastať socialistický systém mohol by vypuknúť rozkol medzi štátom a oligarchami a ako by to dopadlo sa nehodlám odhadnúť. No, celkom určite by si mohol vziať príklad z Ruska aj náš premiér, ale predpokladám, že jeho rozpoltenosť mu to nedovolí.

Ak v Rusku zoštátnia zahraničné firmy bude to len výsledok nekorektnosti Západnú voči Rusku kvôli niektorý krokom, ktoré spravilo proti profašistickým nelegálne vládnucim štruktúram na Ukrajine. I keď charakteristika vládnucich síl na Ukrajine nie je tak celkom správna, pretože nacistická ideológia je za čistotu rasy, a tá ukrajinská chunta vraždí sama seba, teda Slovanov! Z čoho vychádza len toľko, že niektorí Ukrajinci sú tak zdemagogizovaní, že nevedia rozlíšiť brata od nepriateľa.

Socializmus ak by sa zachoval v Rusku, nikdy by nemali takéto problémy, ako aj oni, tak aj my, avšak cesta k nemu je ešte veľmi tŕnistá a neistá.