Založ si blog

Aký národ, taký prezident. Prezident-ka v maske spasiteľa.

S úžasom sledujem dianie na Slovensku a nestačím sa čudovať, ale už len tak s miernym nadhľadom, keďže vidím aj to, čo nevidia mnohí iní. Nechcem ich týmto ponižovať alebo znevažovať, pretože vždy treba brať „veci“ také aké sú. Nie vždy sa to ale dá, najmä pri tak vážnych situáciach ako sú voľby a budúcnosť Slovákov.

Okrem bedákania mnohých blogerov ja bedákať nebudem, pretože je to zbytočné. Treba hľadať konkrétne príčiny stavu v akom sa nachádzame. Ja ich hľadám a dovolím si tvrdiť, že ich aj poznám. Nie som dokonalý, možno sa v niečom mýlim, ale podľa všetkých faktorov, ktoré determinujú ľudské myslenie a správanie si dávam dokopy mozaiku posunu ľudských hodnôt smerom k „prostitúcii“ vo všetkých sférach. „Spravím čokoľvek, len nech dobre zaplatia“…

V prvom rade do značnej miery ovplyvňujú ľudskú myseľ stále veľmi úspešne médiá. Prizvukoval som to už viackrát, no stav sa nemení, ba priam zhoršuje. Taktika médií sa posúva rapídnymi krokmi smerom do zásahu našej vôle. Neviem či ste si všimli, ale napríklad aj na STV (RTVS) sa pred voľbami zjavovali takmer výlučne v najpopulárnejších reláciách známe osoby, ktoré patria do „slniečkárskeho“ spektra názorov. To je mimoriadne zákerný, ale nevinne vypadajúci fakt. Takéto psychologicky zastrené masírovanie mozgov je známy postup profesionálnych mienkotvorných spolitizovaných médií najmä na západe a už v plnej kráse, resp. v plnej obludnosti a v krásnom obale aj u nás. Prichádza to takmer nebadane, ale pozornému divákovi to určite neušlo.

Niečo podobné sa deje aj v rádiách. Tam je to ešte premyslenejšie. Tam idú na ľudí peknými piesňami, ktorým väčšina ľudí ani nerozumie a hneď na to príde hovorené slovo moderátora, ktorý ľudom vnucuje svoje politické názory. No, kto by neodolal?

Za druhé je to strach. Strach napríklad kotlebových, ľavicových alebo národne cítiacich voličov zo zapredaných politikov marketingového „priemyslu“, akým je aj pani, či slečna Čaputová, či chvíľu bol ním aj adept na prezidenta Mistrík.

Odkiaľ však tento strach, ktorý zabezpečil Čaputovej až 40 percent prichádza? Čo myslíte? No, z médií. Z médií jednoznačne prúdi priam duševno psychologický tlak pravicovo orientovaných majiteľov aj zamestnancov, hostí a moderátorov. Ich vnútorný hlas jednoznačne vplýva na ľudí vo výstražnom duchu, aj keď to nie je vidno. Funguje ako podprahové zábery. Tie sú už síce zakázané, no nikto neudáva, či to vôbec niekto kontroluje alebo nie. Politikum sa stalo hlavným zámerom médií. Komerčné médiá podliehajú západnému liberálnemu vplyvu na 95 percent. Tento istý vplyv nanucujú aj národu.

Ak ste si všimli, tak takýto ľudia (zapredaní, protisociálni, protinarodní) ovplývajú oveľa vyšším sebavedomím a viac si veria ako si verí napríklad ten, čo vraví pravdu a jeho úmysly sú čisté. Z takýchto ľudí sa im na obrazovke darí robiť nedôverihodných, ustráchaných ba priam hlupákov a ťuťmákov.

Čaputová je produkt mimovládok, tak isto ako daňový kiminálnik v prezidentskom paláci, ktorý zjavne trpí diagnózou kleptománie klamania a pretvarovania sa.

Čaputová, ako tvrdí istý poslanec NR SR získala titul bez toho, aby čo by len nejakú diplomovú prácu napísala. „A je aj lož, že píše nejaké vedecké práce. Sú to amatérske brožúrky“. Navyše ju financujú Goldmanovci, Soroš a pochybné iné zdroje. Nikde sa o tom ale nehovorí. Médiá zámerne mlčia. A som presvedčený, že aj keby sa táto pravda prevalila, tak jej ju platení moderátori pomôžu vyvrátiť. Ako to robia vždy. 

Možno si poviete, že sprostosti alebo…nič nové…ale otázka znie tak, čo s tým? Prečo to ľuďom nevadí a dokázali si na tento štýl zvyknúť. Prečo ľudia veria viac klamárom a kriminálnikom? Nie sme ( sú) náhodou aj (oni) my takí? Či naozaj sme až natoľko naivní? Prečo si viac veria tí, ktorí klamú a sú platení z cudzích zdrojov?

Nech to je tak či tak, aj tieto voľby ukázali, ako aj tie predchádzajúce prezidentské, že ľudia veria len tým, ktorí si najviac veria, sú silnejší, majú viac reklamných pútačov popísaných hocakými nezmyselnými hlúposťami a nezáleží na tom, či je to Dobro alebo Zlo.

V tieto voľby si zapredanci a ich obete veria proste viac. Najviac ale v zlo veria stále viac a viac veľké mestá. Najviac sklamala opäť Bratislava. Či len sa v strachu triasli tí čestní voliči niekde doma, v kresle pred televízormi?

Navzdory všetkému si myslím, že predsa len ten socializmus mal aj výhody. Myslím si, že socializmus bol lepší systém aj z toho dôvodu, že sa ľudia nemuseli nenávidieť a bojovať medzi sebou nielen kvôli veľkým majetkovým rozdielom, ale ani kvôli tomu, že nebolo 20 politických strán a 15 kandidátov na prezidenta. Teraz je každý proti každému, lebo volí každý niekoho iného a nakoniec je to aj tak všetko len o klamstve a prázdnych sľuboch, či o vymytí  mozgov.

A tak naše životy ubiehajú v prázdnom boji v opare imaginárnych hodnôt, a tie ozajstné hodnoty ako priateľstvo a láska sú potlačované najmä pri tých ľuďoch, ktorí sa snažia žiť čo najčestnejšie a najzodpovednejšie k sebe, druhým, k našim potomkom a k národu. Voľakedy prezidentom mohol byť len človek, ktorý si to ozaj zaslúžil.

Nezabúdajme, že niekedy je pre budúcnosť našich detí správna aj tá tažšia tŕnistá cesta. Lebo cesta do pekla je často vydláždená peknými rečami.

 

 

Herci-politici, prečo šírite nenávisť?

13.10.2023

Je až tragikomické sledovať aktivitu niektorých hercov-politikov, ktorí si zrejme pomýlili svoje povolanie a zneužívajú svoju popularitu na šírenie vlastných subjektívnych, a do veľkej miery zaujatých názorov na ľudí, ktorí na rozdiel od nich majú mandát od tohto národa, vážení herci a herečky, aby reprezentovali tento národ. Vy nemáte žiadne morálne právo, aby ste [...]

Hlas vypočul hlas národa. Dokedy?

08.10.2023

Je až do popukania ako liberálne až miestami profašis.tické médiá teraz vyťahujú všetkých kostlivcov zo skríň, aby vyjadrili svoju nenávisť, zaslepenosť a upevnili svoju protinárodnú pozíciu a aby zastrašili občanov, ktorí sa rozhodli demokraticky a slobodne voliť podľa, viacmenej, svojej vôle a nenechali ich pokojne spať. Čo sa to vlastne dnes teda deje? Celá tá [...]

Kde sa dvaja bijú, tretí zvíťazí.

15.09.2023

Nech už voľby dopadnú ako chcú, isté je, že aj navzdory pokrivenému obrazu života cez médiá ľudia stratili takmer štyri roky života; šancu byť si bližší a prežiť šťastnejší, plnohodnotnejší a čestnejší život. Či už v rodine, v práci alebo medzi známymi a priateľmi. Vojna na Ukrajine u nás spúšťa oveľa väčšiu interakciu ako si vôbec myslíme. I keď si [...]

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 10:22

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.