Založ si blog

Ako Smer mení smer. Ako hlasovali strany za vyslanie vojakov.

Len pred pár dňami som mohol vidieť zoznam hlasovania za vyslanie vojakov do Litvy a nestačil som sa čudovať. Nikto v strane Smer nehlasoval proti vyslaniu, ba dokonca ani samým sebou vykričaný marxista Blaha. Ten sa zdržal, čo je v tomto pripade to isté ako by hlasoval za. V Smere sa zdržali len štyria. Pánovi Blahovi som zato poslal aj „blahoprajný“ diskusný príspevok na jeho stránku a on ma vymazal z priateľov alebo ma zablokoval, už neviem presne, nepátral som po tom. Asi ho pravda tak ranila, že nemal nič proti tomu. Asi v tomto znení.

Je priam smiešne a farizejské, že členovia vlády aj Smer sa chodia cyklicky každý rok klaniať na Slavín a k Redute sovietskym vojakom a zároveň vysielajú našich vojakov proti Rusom na cvičenie do Litvy spolu s protimierovou organizáciou NATO a americkými teroristami, ktorí okupujú Poľsko vojenskou technikou a vojakmi vyslanými ešte minulým poskokom USA ilimunátorov. Nevraviac o primátorovi Nesrovnalovi, ktorý bol už dvakrát pred Redutou vypískaný zodpovednými ľuďmi aj veteránmi za jeho antiruské a zároveň antisocialistické narážky v deň oslobodenia Bratislavy Červenou armádou. Ten to aspoň povie priamo, že nemá rád sociálne spravodlivú spoločnosť , a Slovanov, ale títo idú vždy tým smerom, kadiaľ vietor fúka.

Zároveň som sa chcel Blahu spýtať, prečo nič nerobia proti ozajstným fašistom banderovcom na Ukrajine, keď už zasadal ten formálny výbor boja proti fašizmu.

Tito fašisti konkrétne vraždia oponentov v politike na Ukrajine a civilov v Doneckej republike ako aj v Luhanskej republike. No pán Blaha už neodpovedal a zbabelo zablokoval nepohodlného diskutujúceho s vlastným názorom a argumentmi. Asi ho tá pravda bolela, ja chápem. Mám taký pocit, že niekomu zlyháva pamäť a mal aspoň by si pozrieť seriál Povstalecká história.

Čušia zbabelo aj mediá. Tie sa zase starajú o pravidelný prísun klamstiev, demagógií a nevraživosti medzi ľuďmi, ktorú udržiavajú v spravodajstve a v politicko demagogických reláciách ako Večer s Havranom či Pod lampou. V týchto reláciách prakticky žiadne pravidlá korektnosti neexistujú a vždy tam zaraďujú len tých, ktorí majú podobné obrazy o svete ako páni dramaturgovia a moderátori. Bratislavská kaviareň, antagoniznus, zúžené názory, klamstvá a nenávisť je ich hnacou silou. Zbytočne dramatizujú život ľudí, znižujú úroveň divákov prezentáciou svojej sugestívnej nenávisti proti všetkým,  ktorí majú iný názor. Médiá a spravodajssvo prísne strážia uniformovanosť stereotipného výberu názorov ľudí tak, aby sa neprejavila vačšinová mienka a názory občanov. A keď dajú nejaký názor a ten sa nepodobá diktátu sorošovského modelu, tak sorošovskí žurnalisti hneď vyhlásia poplach a v médiách svojimi lžami hneď zotrú mienku ľudí.

Človeka charakterizujú mnohé znaky správania sa, ale najviac skutky, a skutky strany Smer a koalície sa menia k horšiemu.

Proti vyslaniu našich vojakov na provokatérske cvičenie hlasovala len ĽSNS, Sme rodina a pár nezávislých poslancov.

Strana Smer sa musí takto správať, pretože strana Most a Sieť, silne protinárodné strany by s ním nevládli, a tak sociálni demokrati tak isto ako v minulosti zapredávajú dušu diablovi, korporatívnemu kapitalizmu len preto, aby sa držali pri moci.

Ľudia sa asi nepoučia nikdy.

Koho politika sa teda viac podobá národnému socializmu Nemecka ako socializmu? Hitler dával ľuďom rôzne omrvinky, prídely tabaku, lístky a podobne, aby si udržal ich priazeň, no celkovo ich sociálnu situáciu nojako nezlepšil a nestabilizoval.

Najväčší výsmech tohto systému nám teraz predviedli aj poslanci na magistráte hlavného mesta, ktorí odsúhlasili pre robotníkov „nebratislavčanov“ daň z pobytu 1. 70.  Znamená to len toľko, že to, čo vláda pridala na minimálnej mzde jej zvýšením, si teraz rozdelia na magistráte. Za rok okradnú robotníkov, ktorí už aj tak živoria na hranici chudoby  o vyše 600 eur. Dozvedel som sa to zo zasadnutia od podpredsedu KSS, (Jalal Suleiman) ktorý veľmi pozorne sleduje to, čo v médiach nedajú.

Politika cukru a biča na Slovákov platí.

EÚ navyše stále hrá tú svoju hru s migrantami, ktorí ich tam terorizujú a priam fľusajú do tváre našim dôchodcom a občanom, ktorí celý život ťažko pracovali na nás, aby sme tu niečo mali. Podpory migrantov, ktorí nič nerobia sú vyššie ako platy tažko pracujúceho aj ako dôchodcov. Podobné by to bolo aj u nás.

Paradoxné na hlasovaní bolo aj to, že voľakedy záštita jednoty Slovanov a národnej identity SNS celá hlasovala za vyslanie vojakov k ruským hraniciam, okrem poslanca Pašku Jaroslava, ktorý sa len zdržal.

 

 

 

 

 

Herci-politici, prečo šírite nenávisť?

13.10.2023

Je až tragikomické sledovať aktivitu niektorých hercov-politikov, ktorí si zrejme pomýlili svoje povolanie a zneužívajú svoju popularitu na šírenie vlastných subjektívnych, a do veľkej miery zaujatých názorov na ľudí, ktorí na rozdiel od nich majú mandát od tohto národa, vážení herci a herečky, aby reprezentovali tento národ. Vy nemáte žiadne morálne právo, aby ste [...]

Hlas vypočul hlas národa. Dokedy?

08.10.2023

Je až do popukania ako liberálne až miestami profašis.tické médiá teraz vyťahujú všetkých kostlivcov zo skríň, aby vyjadrili svoju nenávisť, zaslepenosť a upevnili svoju protinárodnú pozíciu a aby zastrašili občanov, ktorí sa rozhodli demokraticky a slobodne voliť podľa, viacmenej, svojej vôle a nenechali ich pokojne spať. Čo sa to vlastne dnes teda deje? Celá tá [...]

Kde sa dvaja bijú, tretí zvíťazí.

15.09.2023

Nech už voľby dopadnú ako chcú, isté je, že aj navzdory pokrivenému obrazu života cez médiá ľudia stratili takmer štyri roky života; šancu byť si bližší a prežiť šťastnejší, plnohodnotnejší a čestnejší život. Či už v rodine, v práci alebo medzi známymi a priateľmi. Vojna na Ukrajine u nás spúšťa oveľa väčšiu interakciu ako si vôbec myslíme. I keď si [...]

pellegrini korčok, tv markíza, debata

Posledný prieskum SANEP pred prezidentskými voľbami: Najskôr tesné, potom jasné

19.03.2024 12:30

Hlavnými favoritmi slovenských prezidentských volieb zostávajú Peter Pellegrini a Ivan Korčok. Ako ďaleko je od nich Štefan Harabin?

Bratislava protivládny protest rtvs

Pod hromadnú pripomienku liberálov k zmenám v RTVS sa podpísalo vyše 11 000 ľudí

19.03.2024 12:14

Návrh zákona nerozdeľuje súčasnú RTVS, mení však kreovanie orgánov telerozhlasu.

čaputová, pavel

Čaputová po schôdzke s Pavlom: Vzťahy medzi ČR a SR sú predurčené k blízkosti. Našu spoluprácu však treba budovať a upevňovať

19.03.2024 11:40

Prezidentka Zuzana Čaputová sa počas návštevy Prahy stretla so svojím českým náprotivkom Petrom Pavlom.

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.