Založ si blog

Rusko chce zoštátniť zahraničné podniky, ale. . .

Západná demagogická, štvavá a špinavá kampaň proti Rusku je v plnom prúde. Pod tlakom a vplyvom USA si však niekto nevie domyslieť dôsledky. Správa o tom, že ak Západ neprestane neustále útočiť, tak Putin zoštátni západné podniky je síce logická, no zároveň prekvapivá, keďže Strana jednotného Ruska nie je ľavicová. Otázne tiež je, či zoštátňovanie je vôbec aktuálny bod programu ľavicovej politiky alebo je to prirodzené vyústenie vývoja v spoločnosti. Vypadá to tak, že do budúcnosti sa budú zotierať hranice medzi pravicou a ľavicou a zásadami, ktorými sa doposiaľ riadili.

Komunizmus a následne ďalší vývojový stupeň socializmus sa v minulosti riadil zásadami ako plná zamestnanosť, pracovná povinnosť, ochrana republiky, nízky vek odchodu na dôchodok, prísnejšie dodržiavanie zákonov v rámci ochrany jedinca v kolektíve, morálne vyššia úroveň, sociálna rovnosť, zabezpečenie bývania, ochrana rodiny a podobne. Kapitalistická spoločnosť takého podmienky nikdy neposkytne občanom.

V Rusku ovšem vlastnia mnohé veľké podniky oligarchovia, ktorí sa ho taktiež nebudú dobrovoľne chcieť vzdať. Ak by mal v Rusku nastať socialistický systém mohol by vypuknúť rozkol medzi štátom a oligarchami a ako by to dopadlo sa nehodlám odhadnúť. No, celkom určite by si mohol vziať príklad z Ruska aj náš premiér, ale predpokladám, že jeho rozpoltenosť mu to nedovolí.

Ak v Rusku zoštátnia zahraničné firmy bude to len výsledok nekorektnosti Západnú voči Rusku kvôli niektorý krokom, ktoré spravilo proti profašistickým nelegálne vládnucim štruktúram na Ukrajine. I keď charakteristika vládnucich síl na Ukrajine nie je tak celkom správna, pretože nacistická ideológia je za čistotu rasy, a tá ukrajinská chunta vraždí sama seba, teda Slovanov! Z čoho vychádza len toľko, že niektorí Ukrajinci sú tak zdemagogizovaní, že nevedia rozlíšiť brata od nepriateľa.

Socializmus ak by sa zachoval v Rusku, nikdy by nemali takéto problémy, ako aj oni, tak aj my, avšak cesta k nemu je ešte veľmi tŕnistá a neistá.

Herci-politici, prečo šírite nenávisť?

13.10.2023

Je až tragikomické sledovať aktivitu niektorých hercov-politikov, ktorí si zrejme pomýlili svoje povolanie a zneužívajú svoju popularitu na šírenie vlastných subjektívnych, a do veľkej miery zaujatých názorov na ľudí, ktorí na rozdiel od nich majú mandát od tohto národa, vážení herci a herečky, aby reprezentovali tento národ. Vy nemáte žiadne morálne právo, aby ste [...]

Hlas vypočul hlas národa. Dokedy?

08.10.2023

Je až do popukania ako liberálne až miestami profašis.tické médiá teraz vyťahujú všetkých kostlivcov zo skríň, aby vyjadrili svoju nenávisť, zaslepenosť a upevnili svoju protinárodnú pozíciu a aby zastrašili občanov, ktorí sa rozhodli demokraticky a slobodne voliť podľa, viacmenej, svojej vôle a nenechali ich pokojne spať. Čo sa to vlastne dnes teda deje? Celá tá [...]

Kde sa dvaja bijú, tretí zvíťazí.

15.09.2023

Nech už voľby dopadnú ako chcú, isté je, že aj navzdory pokrivenému obrazu života cez médiá ľudia stratili takmer štyri roky života; šancu byť si bližší a prežiť šťastnejší, plnohodnotnejší a čestnejší život. Či už v rodine, v práci alebo medzi známymi a priateľmi. Vojna na Ukrajine u nás spúšťa oveľa väčšiu interakciu ako si vôbec myslíme. I keď si [...]

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát

18.04.2024 07:02

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 07:20

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Fiala

VIDEO: Fiala si myslí, že slovenské peniaze na muníciu pre Ukrajinu Česko asi nevyužije

18.04.2024 06:00

Slovenská vláda sa nepripojila k iniciatíve Prahy, keď sa kabinet Petra Fialu usiluje nakúpiť delostrelecké granáty pre Ukrajinu.