Založ si blog

Ivetka, zbohom.

…Žurnalistická poľovačka na slávnu československú speváčku je skončená. Môžu si jej neprajníci a hyeny mädliť ruky.

Iveta bola vynikajúca osobnosť. Jej sláva sa spája najmä s piesňami „Dva roky prázdnin“: titulná pieseň k seriálu „Chlapci a chlapi“ z vojenského prostredia. Ďalej s hitmi ako „Víš lásko“, „O lásce“, „Útoč láskou“, „Léto“, „Když láska schází“. Na textoch jej najlepších piesní sa podieľala aj Gábina Osvaldová a jej manžel, Ondřej Soukup. Sú to vysoko kvalitné nahrávky nadčasovej hodnoty, preto ich komerčné brakové opičiace sa po západe médiá a rádiá neradi hrávajú, pretože oni majú radi priemer a faloš, umelosť, nie umeleckosť, čo je známy fakt. Jej kariéra sa spája aj s Petrom Sepéšim, s ktorým naspievala milé piesne o láske a zamilovanosti: „Knoflíky lásky“, „Červenám“ a podobne. Zvláštne je, že Peter Sepéši tiež zomrel pod kolesami vlaku, ale narozdiel od Ivetky ho zrazil vlak na priecestí v aute.

Nechce sa mi tomu veriť, verte mi, som musel aj plakať, pretože si na ňu spomínam z 80-tych rokov veľmi dobre, najmä mi utkvela v pamäti skvelá nálada spolužiačok, keď sme sa vracali z lyžovačky a oni si spievali jej piesne. Boli do nej všetci paf. Bohužiaľ táto doba je veľmi primitívna, a to ju ničilo, veľmi bezcitná, hlúpa, vulgárna a bezcharakterná, a takí sa aj presadzujú ľudia v médiách, s tým sa nezmierila. Navyše sa jej postavila chrbtom aj rodina a aj preto mala psychické problémy, o štvavej kampane žurnalistov aj škoda písať. Vysmievať sa z niekoho preto, že je chorý, je silná káva pre mňa.

Je až neuveriteľné a zle akceptovateľné, ako tento systém vychováva „celebrity“ a niektorých ľudí k zaslepenosti egoizmu, cynizmu a bezcitnosti v samoľúbosti samého seba do takej miery, že nemajú úctu nielen pred životom, ale ani pred smrťou.

Ivetka zbohom, mali sme Ťa radi.

 

 

 

Ruža na hranici

 

Zbohom ruža tŕňmi bitá,

ty vzácny kvet na smetisku,

medzi supmi čierna skvitá,

pošliapaná jemnosť v stisku.

 

Počujem jej výkrik dievčaťa,

posledný hlások zlomený,

z hrude pre hyeny kata

na hranicu času zmení…               29.4. 2014

 

 

(C) Karol Janko Malina

Herci-politici, prečo šírite nenávisť?

13.10.2023

Je až tragikomické sledovať aktivitu niektorých hercov-politikov, ktorí si zrejme pomýlili svoje povolanie a zneužívajú svoju popularitu na šírenie vlastných subjektívnych, a do veľkej miery zaujatých názorov na ľudí, ktorí na rozdiel od nich majú mandát od tohto národa, vážení herci a herečky, aby reprezentovali tento národ. Vy nemáte žiadne morálne právo, aby ste [...]

Hlas vypočul hlas národa. Dokedy?

08.10.2023

Je až do popukania ako liberálne až miestami profašis.tické médiá teraz vyťahujú všetkých kostlivcov zo skríň, aby vyjadrili svoju nenávisť, zaslepenosť a upevnili svoju protinárodnú pozíciu a aby zastrašili občanov, ktorí sa rozhodli demokraticky a slobodne voliť podľa, viacmenej, svojej vôle a nenechali ich pokojne spať. Čo sa to vlastne dnes teda deje? Celá tá [...]

Kde sa dvaja bijú, tretí zvíťazí.

15.09.2023

Nech už voľby dopadnú ako chcú, isté je, že aj navzdory pokrivenému obrazu života cez médiá ľudia stratili takmer štyri roky života; šancu byť si bližší a prežiť šťastnejší, plnohodnotnejší a čestnejší život. Či už v rodine, v práci alebo medzi známymi a priateľmi. Vojna na Ukrajine u nás spúšťa oveľa väčšiu interakciu ako si vôbec myslíme. I keď si [...]

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier